NEWSLETTER

Jesteś dzinnikarzem? Wybierz firmy z których chcesz
dostawać informacje prasową wprost na własną
skrzynke e-mail.
ZAPISZ SIĘ

WYSZUKAJ

Polsoja wprowadziła na rynek kolejne rodzaje BIO tofu

ARH
2015-04-20 10:22:31

BIO tofu z pomidorami i bazylią, dzięki aromatycznym dodatkom i użyciu wyjątkowej mieszanki ziół, znakomicie sprawdza się zarówno na zimno, jako składnik sałatek i dodatek do kanapek, jak i w daniach gorących. Z kolej BIO tofu marynowane w sosie tamari idealnie nadaje się do dań azjatyckich, jako podstawa past, a także jako dodatek do zimnych dań. Intensywnie wędzonego smaku doda potrawom BIO tofu wędzone, które podobnie jak BIO tofu z pomidorami i bazylią i BIO tofu marynowane w sosie tamari, można podawać zarówno na zimno jak i na ciepło. BIO tofu wędzone jest również niezastąpionym dodatkiem do wszelkiego rodzaju zapiekanek, a także tradycyjnych dań polskich.  

Wszystkie surowce wykorzystane do produkcji BIO tofu Polsoi pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych i posiadają certyfikat NON GMO.

BIO tofu Polsoja to:

·         bogate źródło pełnowartościowego białka
·         produkt pozbawiony cholesterolu
·         certyfikat BIO
·         produkt w 100% roślinny
·         certyfikat NON GMO
·         produkt bezglutenowy i pozbawiony laktozy
·         naturalne źródło izoflawonów, wapnia, witamin z grupy B, magnezu i lecytyny

Waga opakowań:

BIO tofu z pomidorami i bazylią – 250 g

BIO tofu marynowane w sosie tamari – 200 g

BIO tofu wędzone – 200 g

Kilka słów o tofu

Tofu, nazywane często serkiem sojowym, powstaje w procesie koagulacji mleka sojowego.

Jak głosi legenda, wynaleziono je ok. 2000 lat temu w Chinach. Od tego czasu nie tylko stało się charakterystycznym składnikiem kuchni azjatyckich, ale też zdążyło się zadomowić w Europie, gdzie stało się cenionym składnikiem zarówno potraw pochodzenia azjatyckiego, jak i elementem wzbogacającym tradycyjne kuchnie narodowe. Oprócz niekwestionowanych walorów smakowych, tofu charakteryzuje się bogactwem wartości odżywczych, a także ma zastosowanie w zapobieganiu i leczeniu niektórych chorób, o czym od dawna wiedzieli lekarze medycyny chińskiej, a współcześnie coraz częściej przekonują się o tym naukowcy Zachodu. Włączenie do codziennej diety tofu jest pomocne zarówno w profilaktyce i leczeniu, tzw. chorób cywilizacyjnych, takich jak: nadciśnienie tętnicze, arterioskleroza, podwyższony poziom cholesterolu i niektóre choroby serca, np. choroba wieńcowa serca, jak i innych schorzeń, np. osteoporozy. Tofu, dzięki znacznej zawartości magnezu, witamin z grupy B i lecytyny, ma korzystny wpływ na funkcjonowanie układu nerwowego, a zawarte w soi izoflawony, pomagają zmniejszyć objawy menopauzy, takie jak uderzenia gorąca, nocne pocenie się i bezsenność.

Firma Polsoja jest jednym z popularyzatorów żywności sojowej w Polsce. Od 1993 roku nieustannie wzbogaca swoją ofertę o nowe produkty, starając się wyjść naprzeciw oczekiwaniom osób ceniących dobry smak i prozdrowotne właściwości produktów spożywczych. Wszystkie produkty Polsoi, wśród których znajdują się: tofu, wędliny, kiełbaski i parówki sojowe, pasty i pasztety, a także vege plastry o smaku Cheddara, Goudy i Emmentalera, przygotowane są wyłącznie z surowców roślinnych, niemodyfikowanych genetycznie. Produkty Polsoi nie zawierają cholesterolu i konserwantów.

 

 

 

WSPÓŁPRACUJEMY z:

Zaufali nam: