David Wolfe jest ekspertem z zakresu zdrowego odżywiania i propagatorem diety opartej na surowych produktach. W ciągu ostatnich 20 lat gościł na konferencjach z udziałem autorytetów z dziedziny zdrowego odżywiania, w trakcie których wygłosił ponad 2500 wykładów na temat organicznego i surowego jedzenia. Współpracuje również z: „Huffington Post”, „Forbes”, „Health”, „USA Today”, „Los Angeles Times”, „Men’s Journal”, „Men’s Health”.
Superżywność. Jedzenie i medycyna przyszłości pełni
funkcję przewodnika po superżywności (z ang. superfood). Wolfe ciekawie i wyczerpująco opisuje produkty
charakteryzujące się szczególnymi wartościami odżywczymi i zdrowotnymi. Ich
właściwości mogą zwiększyć poziom energii i sił witalnych, wzmocnić układ
immunologiczny, zwiększyć produkcję serotoniny, a nawet poprawić… potencjał
seksualny. Produkty należące do grupy superżywności nie tylko zaspokajają
zapotrzebowanie organizmu na białko, witaminy, minerały i kwasy tłuszczowe, ale
również wykazują działanie lecznicze. Wśród opisanych przez Wolfe’a pokarmów
znajdują się, między innymi: jagody goji, kakaowiec, maka, produkty pszczele
(miód, mleczko pszczele, pierzga, propolis), spirulina, algi AFA, fitoplankton
morski, aloes, siemię konopne czy orzechy kokosowe.
Oprócz kompleksowych informacji dotyczących właściwości poszczególnych produktów, w książce znajdują się również przepisy kulinarne (o różnym stopniu zaawansowania), a także – co istotne – obszerna bibliografia badań naukowych nad superżywnością.
O autorze:
David Wolfe jako uznany ekspert z zakresu zdrowego odżywiania i surowej żywności, współpracuje z licznymi tytułami prasowymi, np.: „Huffington Post”, „Forbes”, „Health”, „USA Today”, „Los Angeles Times”, „Men’s Journal”, „Men’s Health”. Jest również autorem wielu książek, m.in.: The Sunfood Diet Success System, Eating for Beauty, Longevity Now: A Comprehensive Approach to Healthy Hormones, Detoxification, Super Immunity, Reversing Calcification, and Total Rejuvenation i wykładowcą uniwersyteckim. Prywatnie gra na perkusji, zajmuje się uprawą ogrodu i sadzeniem drzew owocowych, a także oddaje się kąpielom w gorących źródłach.
Cytaty:
„To obowiązkowa lektura dla wszystkich
zainteresowanych najzdrowszym jedzeniem!
Każdy, kto jest gotowy do
eksperymentowania z tego rodzaju jedzeniem może chwycić tę książkę i uzyskać
pełny przegląd nie tylko tego, czym jest pożywienie, ale w jaki sposób można
skutecznie włączyć do swojej diety… informacje w tej książce są absolutnie
kompletne”.
– organizacja Surowa Żywność „Right Now”
„David Wolfe napisał błyskotliwą, pełną cennej wiedzy
książkę, która jest niezbędną lekturą dla każdego, kto pragnie cieszyć się
pełnią zdrowia! Superżywność to w istocie żywność przyszłości, dzięki której
cały świat może żyć zdrowo”.
– dr
Patricia Bragg
All rights reserved 2013 - 2024; Deweloper Ads-Center.NET